careerer قورباغه سینمایی قورباغه مهران رجبی

careerer: قورباغه سینمایی قورباغه مهران رجبی نیوشا ضیغمی برنامه ریزی مهران غفوریان اخبار فرهنگی و هنری

گت بلاگز اخبار پزشکی مصرف زیاد نمک چگونه موجب فوت تدریجی می‌شود؟

مطالعات متعدد پژوهشگران در گوشه و کنار دنیا نشان می‌دهد که مصرف نمک جهت سلامتی بسیار مضر بوده و بر بخش‌های متفاوت بدن تأثیر نامطلوب دارد. در این گزارش به بررسی

مصرف زیاد نمک چگونه موجب فوت تدریجی می‌شود؟

مصرف زیاد نمک چگونه موجب فوت تدریجی می شود؟

عبارات مهم : بیماری

مطالعات متعدد پژوهشگران در گوشه و کنار دنیا نشان می دهد که مصرف نمک جهت سلامتی بسیار مضر بوده و بر بخش های متفاوت بدن تأثیر نامطلوب دارد. در این گزارش به بررسی چگونگی تأثیر نمک بر بدن انسان می پردازیم.

نتایج یک تحقیق تازه نشان می دهد که استفاده از روش های نادرست جهت تخمین میزان مصرف سدیم، نتیجه های متضادی را در پی خواهد داشت. نانسی کوک (Nancy Cook) پژوهشگر این حوزه راجع به مصرف نمک و مضرات آن جهت سلامتی اعلام کرد: نمک ماده ای مضر است که اندازه گیری میزان آن در وعده های غذایی کار دشواری محسوب می شود.

قلب انسان نمک را دوست ندارد و مصرف زیاد کلرید سدیم یا همان نمک طعام یکی از مهم ترین دلایل زیاد کردن فشارخون بوده و از سوی دیگر موجب بروز سکته و بیماری های عروق قلب می شود.

مصرف زیاد نمک چگونه موجب فوت تدریجی می‌شود؟

وی در ادامه توضیحات خود افزود: «نمک در بسیاری از مواد غذایی به صورت مخفی وجود دارد و شما معمولاً نمی دانید چه میزان نمک را در مواد غذایی متفاوت مصرف می کنید. این عنوان کار را جهت پایش رژیم غذایی افراد ازنظر میران نمک دریافتی، سخت می کند. به همین علت عالی ترین راه بررسی میزان نمک دریافتی فرد در رژیم غذایی، آنالیز سدیم خروجی از بدن وی هست، هرچند که روش های متفاوت دیگری نیز جهت این کار وجود دارد. به همین علت ما در تحقیقات خود از روش های مختلفی بهره بردیم.»

به گفته کارشناسان، میزان سدیم موجود در ادرار انسان در طول روز عوض کردن بوده و به همین علت جهت بررسی میزان دقیق نمک مصرفی یک فرد، باید نمونه های مختلفی در ساعات متفاوت شبانه روز از وی گرفته شده است و نتیجه تمامی نمونه ها موردتوجه قرار گیرد. علاوه بر این، به علت اینکه در طول روزهای مختلف، معمولاً میزان نمک دریافتی افراد بر اساس رژیم غذایی آن ها متغیر است و پزشکان ترجیح می دهند نتیجه های چند روز آزمایش آنالیز سدیم بیماران را جهت تخمین دقیق شرایط بیمار و مصرف نمک به وسیله وی، بررسی کنند.

مطالعات متعدد پژوهشگران در گوشه و کنار دنیا نشان می‌دهد که مصرف نمک جهت سلامتی بسیار مضر بوده و بر بخش‌های متفاوت بدن تأثیر نامطلوب دارد. در این گزارش به بررسی

درحالی که مطالعات قبلی از نمونه های نقطه ای و فرمول کاوازاکی (spot samples and the Kawasaki formula) استفاده کرده اند، اعضای این گروه پژوهشی به روش های متفاوت ازجمله برآورد بر اساس این فرمول و همچنین بر اساس روش استاندارد طلایی استفاده کرد که از بررسی نمونه میانگین ادرار در دفعات متفاوت استفاده می کند.

در این بررسی ها همچنین از حضور سه هزار بیمار که در آستانه فشارخون قرار داشتند استفاده شده است و شرایط فشارخون آن ها ثبت شد. نتیجه های این تحقیقات نشان دهنده ارتباط مستقیم بین زیاد کردن مصرف نمک و زیاد کردن خطر فوت هست. این گروه متوجه شد که فرمول کاوازاکی منحنی شکل J را پیشنهاد می کند که این امر نشان می دهد که سطح پایین و سطوح بالای مصرف سدیم با زیاد کردن فوت ومیر همراه است.

نمک چگونه بر بدن انسان تأثیر می گذارد؟

مصرف زیاد نمک چگونه موجب فوت تدریجی می‌شود؟

افزایش خطر سکته

نتایج تحقیقات پژوهشگران فنلاندی نشان می دهد مصرف زیاد نمک در برنامه غذائی، خطر بروز سکته قلبی و بیماری های قلب و عروق را دو برابر می کند. بر اساس این مطالعات، افرادی که در طول روز بیش از ۱۳٫۷ گرم نمک مصرف می کنند به نسبت کسانی که میزان نمک مصرفی روزانه آن ها ۶٫۸ گرم هست، دو برابر زیاد دچار پرسشها قلبی می شوند. مورد نیاز به توضیح است که این میزان زیاد کردن خطر بیماری های قلبی براثر مصرف نمک، ارتباطی با فشارخون نداشته و مصرف این ماده علاوه بر موارد فوق، باعث زیاد کردن فشارخون می شود که به نوبه خود از عوامل مهم در بروز بیماری های قلبی و عروقی هست. به گفته پزشکان و متخصصین تغذیه، میزان ایده آل مصرف نمک در طول شبانه روز جهت یک فرد عادی و سالم کمتر از ۶٫۸ گرم است.

پرفسور پکا جوسیلاتی (Pekka Jousilahti) از پژوهشگران موسسه سلامت و رفاه در کشور فنلاند که در این تحقیقات همکاری داشته اعلام کرد: «قلب انسان نمک را دوست ندارد و مصرف زیاد کلرید سدیم یا همان نمک طعام یکی از مهم ترین دلایل زیاد کردن فشارخون بوده و از سوی دیگر موجب بروز سکته و بیماری های عروق قلب یا (CHD) می شود.»

مطالعات متعدد پژوهشگران در گوشه و کنار دنیا نشان می‌دهد که مصرف نمک جهت سلامتی بسیار مضر بوده و بر بخش‌های متفاوت بدن تأثیر نامطلوب دارد. در این گزارش به بررسی

سرطان معده

مصرف بیش ازحد نمک علاوه بر ایجاد فشارخون اوج و بیماری های قلبی – عروقی، می تواند خطر مبتلا شدن به سرطان معده را زیاد کردن دهد.

مصرف زیاد نمک چگونه موجب فوت تدریجی می‌شود؟

پژوهشگران هنوز به طور دقیق نمی دانند که آیا مصرف زیاد نمک خطر مبتلا شدن به سرطان معده را زیاد کردن می دهد ولی مطالعات نشان می دهند که ممکن است نمک زیاد به رشد باکتری هلیکوباکتر پیلوری در معده کمک کرده و باعث شود تا این باکتری ها سلول های بیشتری از معده را به عفونت دچار کنند که درنهایت زیاد کردن این عفونت در ایجاد سلول های سرطانی کمک می کند. شرکت بهداشت جهانی (WHO) در دستورالعمل هایش در رابطه با این مسئله اعلام کرده که روزانه بیش از ۵ گرم نمک (برابر با یک قاشق چای خوری) نباید مصرف شود.

بیماری های کلیوی

از دیرباز تاکنون یکی از گزینه هایی که پزشکان جهت اصلاح شرایط کلیه به بیماران پیشنهاد می کردند، کم کردن میزان مصرف نمک در رژیم غذایی روزانه بوده هست. مطالعات انجمن آمریکایی بیماری های کلیوی (American Society of Nephrology) در فیلادلفیا، واقع در پنسیلوانیای امریکا نشان می دهد که مصرف زیاد نمک جهت افراد سالم نیز مضر است چراکه خطر مبتلا شدن به امراض و پرسشها کیلوی را در آن ها زیاد کردن می دهد. مورد نیاز به ذکر هست؛ نفرولوژی یا تخصص بیماری های کلیوی یکی از فوق تخصص های پزشکی داخلی است که در عمل، پزشکانی که این تخصص را در اختیاردارند به بررسی عملکرد کلیه سالم، پرسشها کلیه، درمان پرسشها کلیه و جایگزینی کلیه می پردازند.

افزایش خطر مبتلا شدن به ام اس

مطالعات و پژوهش های دانشمندان نشان می دهد که رژیم غذایی با مقدار سدیم بالا، خطر احتمال مبتلا شدن به بیماری های خود ایمنی همچون بیماری اسکلروزِ چندگانه (Multiple sclerosis) یا ام اس (MS) را زیاد کردن می دهد.

دیمیتری کریمنسوف (Dimitry Krementsov) از دانشگاه ورمونت (University of Vermont) در برلینگتون، ورمانت، ایالات متحده امریکا در رابطه با تأثیر عوامل محیطی به همراه زمینه ژنتیکی در این امراض می گوید: «ما امیدواریم که درک جامعی از این که آیا و چگونه عوامل محیطی با زمینه های ژنتیکی خاص افراد ارتباط برقرار کرده و در ایجاد بیماری های خود ایمنی همچون ام اس تأثیرگذار هستند، ارائه کنیم.» از سوی دیگر تیمی از محققان بین المللی با سرپرستی دانشمندان دانشگاه مک گیل (McGill) واقع در شهر مونترال کانادا، دریافتند که مصرف بیش ازحد نمک موجب عوض کردن برنامه های مغز شده است و با مکانیسم ایمنی طبیعی که به طورمعمول از زیاد کردن فشارخون بدن جلوگیری می کند، تداخل پیدا خواهد کرد.

آزمایش هایی که روی مغز موش ها انجام شده است اند، نشان می دهد که رژیم غذایی پرنمک باعث عوض کردن در مدارهای راهنما می شود. قابل توجه است که مصرف یک دوره نمک زیاد در رژیم غذایی موش ها، موجب عوض کردن و تحول بیوشیمی ای در سلول های عصبی آن ها می شود. درواقع سلول های عصبی باعث انتشار وازوپرسین (vasopressin) به گردش خون (systemic circulation) می شوند. این عوض کردن مانع از مهار این سلول های عصبی خاص به وسیله سلول های دیگر خواهد شد.

در خاتمه مورد نیاز به توضیح است که شرکت بهداشت جهانی میزان استاندارد مصرف نمک در شبانه روز را ۵ گرم اعلام کرده و از سوی دیگر میزان واقعی نیاز بدن به این ماده تنها ۳ گرم در شبانه روز است.

واژه های کلیدی: بیماری | فشارخون | مطالعات | استفاده | بدن انسان | قلب انسان | مبتلا شدن | رژیم غذایی | رژیم غذایی | مواد غذایی | بررسی عملکرد

دانلود


دانلود فایل ها

نویسنده : getblogs